آموزشراه اندازی فروشگاه

نکاتی که باید پیش از راه‌اندازی فروشگاه آنلاین ووکامرسی در نظر بگیرید

یکی از مزیت‌های استفاده از ووکامرس، قابلیت‌های ادغام و هم‌گام‌سازی‌اش با دیگر پلتفرم‌ها و هزاران افزونه‌ای است که برای آن توسعه یافته‌اند و طراحی شده‌اند. راه‌اندازی یک فروشگاه آنلاین ووکامرسی برای هر مدیر کسب و کاری وسوسه‌برانگیز است اما شناسایی نیازها و پیش‌بینی مواردی که باید پیش از شروع به کار فروشگاه، به آن‌ها توجه داشته باشید، سخت است.

در این مقاله مهم‌ترین نکاتی را که پیش از راه‌اندازی یک فروشگاه ووکامرسی باید در نظر بگیرید، به شما معرفی خواهیم کرد. ممکن است برخی از این موارد را پیش‌تر در بخش‌های مربوط به راه‌اندازی سایت توسط فروشگاه‌ساز توضیح داده باشیم و با آن‌ها آشنایی داشته باشید.

خدمات میزبانی و هاستینگ

پیش از راه‌اندازی یک سایت ووکامرس، باید میزان ترافیک مصرفی موردنیاز را پیش‌بینی کنید و از خدمات میزبانی باکیفیتی کمک بگیرید. بهترین هاست‌ها از خدمات CDN یا شبکه توزیع محتوا برای خدماتشان استفاده می‌کنند تا محتواهای اینترنتی را از نزدیک‌ترین منطقه به کاربر برسانند. پنل خدمات هاستینگ باید سریع بارگذاری شود و کار با آن ساده باشد. هاستی که خریداری کرده‌اید باید قابلیت تغییر مقیاس و اندازه را نیز داشته باشد تا اگر بعدا نیاز به ارتقا داشتید، با مشکل مواجه نشوید. بسیاری از ارائه‌دهندگان خدمات هاستینگ و میزبانی، از قابلیت‌های گرفتن نسخه پشتیبان و ابزارهای امنیتی مثل آنتی‌ویروس‌های آنلاین بهره می‌برند.

برندینگ

برندینگ یا برندسازی شامل همه چیز، از نام دامنه سایتتان گرفته تا رنگ‌ها، فونت‌ها و طرح‌هایی است که استفاده می‌کنید. تمام این عناصر به شما در ساختن هویت برندتان کمک می‌کنند و سبب پیشی گرفتن شما از رقبایتان می‌شوند. المان‌‌هایی که باید به آن‌ها توجه کنید عبارت‌اند از:

1- نام فروشگاه؛

2- نام دامنه؛

3- لوگو؛

4- رنگ‌ها؛

5- فونت‌ها؛

6- ابزار گرافیکی مثل دکمه‌ها و آیکون‌ها؛

7- شعارهای تبلیغاتی و خط مشی.

توجه به برندسازی کمک می‌کند که استایل و خط مشی بخصوص خودتان را پیدا کنید و تمام محصولات دیجیتالی و فیزیکی خود را با آن خط مشی به تولید برسانید. همکاری تمام بخش‌های یک کسب‌و‌کار برای برندسازی به بهترین شکل ممکن، در نهایت به سود شما و فروشگاه آنلاینتان تمام خواهد شد.

طراحی تم و قالب سایت

قالب و طراحی سایت شما، صفحه‌آرایی فروشگاه را مشخص می‌کند. انتخاب‌های زیادی برای قالب‌های ووکامرسی وجود دارند اما شما می‌توانید قالب موردنظرتان را از صفر طراحی کنید یا از طراحان وب جهت طراحی ظاهری جذاب برای سایتتان کمک بگیرید. پیشنهاد ما این است که از قالب‌های حرفه‌ای استفاده کنید و یک قالب خوب برای سایت خود بخرید.

ابزارهای بهینه‌سازی سایت

سایت شما برای این که از دیگر فروشگاه‌های آنلاین متمایز باشد، به بهینه‌سازی‌های زیادی نیاز دارد. در این‌جا تعدادی از مهم‌ترین اصول بهینه‌سازی را معرفی می‌کنیم.

گواهی SSL

همه وب‌سایت‌ها به SSL نیاز دارند اما این گواهی برای سایت‌های تجارت الکترونیک، حیاتی‌تر و مهم‌تر است. SSL برای یک کسب‌و‌کار ایمن، ضروری است. این گواهی، وب‌سایت شما را به عنوان یک سایت با پروتکل HTTPS ثبت می‌کند. این پروتکل نشان می‌دهد که اتصالی ایمن بین سرور و مرورگر کاربر برقرار شده است و اطلاعات رد و بدل شده بین کاربر و فروشگاه رمزگذاری می‌شود. چنین چیزی، خطر دزدی اطلاعات را کاهش می‌دهد. بسیاری از ارائه‌دهندگان خدمات میزبانی، گواهی‌های SSL را با هاست به شما می‌فروشند. مزیت دیگر پروتکل https، ترجیح آن توسط گوگل به سایت‌های با پروتکل عادی http است. پس این پروتکل برای رعایت سئو نیز می‌تواند مفید باشد.

بک‌آپ و نسخه پشتیبان

به قابلیت بک‌آپ گیری توجهی ویژه داشته باشید و مدام از طراحی‌ها و محتواهای خود بک‌آپ بگیرید. یک سایت می‌تواند دچار مشکل شود و در این صورت، امکان از دست رفتن فایل‌ها و محتواهای تولید شده، وجود خواهد داشت. اگر اتفاق ناگواری برای سایت شما بیفتد، می‌توانید نسخه پشتیبان را بارگذاری کنید و سریع، فروشگاه اینترنتی خود را آنلاین کنید. احتیاط حکم می‌کند که بهتر است یک بک‌آپ داشته باشید ولی از آن استفاده نکنید تا این که به بک‌آپ احتیاج داشته باشید ولی بک‌آپی وجود نداشته باشد. هاست‌ها امکان بک‌آپ‌گیری ماهانه یا هفتگی را برای مشتریان خود فراهم می‌کنند اما بهتر است خودتان نیز یک نسخه پشتیبان داشته باشید. 

برای احتیاط، نسخه‌های پشتیبان را در جایی خارج از سرور سایت خود ذخیره کنید.

سرعت

با بهینه‌سازی عکس‌ها، کدها و استفاده از کش‌ها می‌توانید سرعت سایتتان را بالا ببرید. افزونه‌هایی برای کنترل کیفیت و حجم عکس‌ها وجود دارند که به شما امکان بهینه‌سازی آن‌ها را می‌دهند.

سئو

بهینه‌سازی نتایج جستجوی گوگل به بازدیدکنندگان کمک می‌کند که وب‌سایت فروشگاه آنلاین ووکامرسی شما را پیدا کنند. توجه به این موضوع اهمیت ویژه‌ای دارد؛ زیرا فروشگاه‌های زیادی در سطح وب وجود دارند که محصولی مشابه شما را به فروش می‌رسانند. پیش از راه‌اندازی فروشگاه آنلاین ووکامرسی باید مخاطبان خود را بشناسید و با توجه به نیاز و علاقه آن‌ها، از کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید.

از افزونه‌های مخصوص سئو، مثل «یوئست سئو» استفاده کنید. این افزونه‌ها در تصحیح و بهینه‌سازی محتواها و محصولاتتان کمک می‌کنند و باعث سهولت کارها می‌شوند. همچنین ابزار تحلیلی‌شان در بهبود کیفیت نویسندگی‌تان نقش مهمی خواهند داشت.

شخصی‌سازی ووکامرس با افزونه‌ها

ووکامرس پلتفرم مناسبی برای توسعه و رشد است. همان‌طور که پیش‌تر در معرفی آن گفتیم، ماژولار و چندتکه بودن ووکامرس به آن قابلیت انعطاف و انبساط‌پذیری بی‌نظیری داده است. در زمان طراحی فروشگاه اینترنتی خود نیاز به اضافه‌کردن قابلیت‌ها و امکاناتی را دارید که هم به بخش فرانت‌اند و هم بخش بک‌اند وب‌سایتتان کمک می‌کنند. حواستان باشد که فقط نباید امکانات را اضافه کنید؛ بلکه باید از آن‌ها استفاده کنید تا وب‌سایتتان پیشرفت کند و به اهداف مورد نظر برسد. از نصب افزونه‌های اضافی که نیازی به آن‌ها ندارید، پرهیز کنید. تعدادی از عناصری که باید با استفاده از خدمات وردپرس، ووکامرس و افزونه‌ها بسازید عبارت‌اند از:

1- صفحات فروش ووکامرسی؛

2- طراحی صفحه محصولات؛

3- صفحات اطلاعات فروشگاه؛

4- دسته‌بندی محصولات؛

5- عکاسی محصولات؛

6- جزئیات و اطلاعات هر محصول؛

7- ساختار قیمت‌گذاری.

پلاگین‌های بسیار زیادی برای ووکامرس وجود دارند که کار اصلی‌شان، تهیه گزارشاتی از فروش محصولات، فعالیت مشتریان، بازدید صفحات و دسته‌بندی‌ها و … است. این افزونه‌ها مکمل بسیار خوبی برای بخش آنالیتیکس خود ووکامرس هستند و استفاده از آن‌ها توصیه می‌شود.

درگاه‌ها، جمع‌آوری و مدیریت پول

راه‌های زیادی برای مدیریت هزینه‌ها و تعیین قیمت‌ها در سایت شما وجود دارد. می‌توانید در هنگام تسویه‌حساب، هزینه‌های حمل و نقل، مالیات و سود ناخالص خود را از مشتری دریافت کنید. البته باید توجه داشته باشید که تعادل، اصلی‌ترین نکته در قیمت‌گذاری است. در پروسه قیمت‌گذاری نباید شما متحمل ضرر شوید؛ مشتری شما نیز نباید مبلغ هنگفتی را بپردازد. با ووکامرس و افزونه‌های آن می‌توانید موارد زیر را تعیین کنید

1- روش‌های پرداخت: پرداخت آنلاین به وسیله کارت‌های بانکی، پرداخت حضوری و آفلاین، انتقال وجه کارت به کارت؛

2- درگاه‌های پرداخت: شما نیاز به یک درگاه برای فروش محصولاتتان دارید. بعضی بانک‌های ایران نیز افزونه مخصوص فروشگاه آنلاین ووکامرسی دارند. باید توجه داشته باشید که دریافت درگاه، نیازمند مجوز ای‌نماد یا نماد الکترونیک است. دریافت ای‌نماد می‌تواند زمان‌بر باشد. پس بهتر است که پیش از راه‌اندازی و شروع فروشتان، نسبت به کسب این گواهینامه، اقدام بفرمایید.

3- هزینه‌ها و قیمت‌ها: شامل هزینه اشتراک، قیمت محصولات، هزینه ارسال و مواردی از این دست؛

4- مالیات: باید از هزینه و نرخ مالیات در کشور و شهر خود اطلاع داشته باشید؛

5- سیاست‌های عودت محصول: پیش از راه‌اندازی سایت فروشگاه آنلاین ووکامرسی خود، بهتر است که در مورد بازگشت خریدها تصمیم بگیرید. آیا تصمیمی برای قبول عودت کالا خواهید داشت و اگر بله، قوانین و سیاست‌های کسب‌و‌کارتان در برابر عودت محصول چیست؟

روش‌های ارسال محصول

پیش‌تر به طور مفصل در مورد استراتژی ارسال کالا فروشگاه اینترنتی توضیح داده‌ایم. شما می‌توانید روش‌های متفاوتی را برای ارسال محصول در نظر بگیرید و هزینه‌های متفاوتی را دریافت کنید. اما این گزینه‌ها برای محصولات فیزیکی است. با ووکامرس، شما قابلیت فروش محصولات دیجیتالی را نیز خواهید داشت.

در تعیین روش ارسال، باید موارد زیر را مشخص و لحاظ کنید:

1- روش‌های ارسال؛

2- مناطق تحت پوشش؛

3- نرخ و تعرفه ارسال کالاها؛ هم‌چنین می‌توانید گزینه ارسال رایگان را در اختیار مشتریان خود قرار بدهید.

بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی روشی ثابت‌شده برای جلب نظر مشتریان جدید هستند. پیش از راه‌اندازی فروشگاه آنلاین ووکامرسی خود باید تصمیم بگیرید که در چه پلتفرم‌هایی فعال خواهید بود. این کار، روی سیاست تولید محتوای شما اثر می‌گذارد. همچنین می‌توانید افزونه‌هایی را انتخاب کنید که کار به اشتراک گذاری در پلتفرم آن شبکه اجتماعی را آسان‌تر می‌کنند. ساختن گروه، کانال و صفحات اجتماعی به شما فرصت بازاریابی مخاطبان و خریداران بالقوه را می‌دهد.

خبرنامه‌ها

پیش از راه اندازی سایت ووکامرسی، بهتر است که سیاست ارسال خبرنامه خود را نیز مشخص کنید. استفاده از لیست ایمیل، یکی از بهترین ابزارهای بازاریابی در اختیار شماست. می‌توانید آن دسته از مشتریان وفادار خود را انتخاب کنید و به آن‌ها بن خرید و تخفیف‌های ویژه اختصاص بدهید. ارسال خبرنامه می‌تواند برای اطلاع‌رسانی فروش‌های ویژه، معرفی محصولات جدید و گزارشات دوره‌ای مورد استفاده قرار بگیرد.

ارسال خبرنامه نیازمند انتخاب بهترین پلتفرم‌های ارسال ایمیل است. بهتر است که سرویس هاستی را انتخاب کنید که بهترین خدمات ارسال ایمیل را ارائه می‌دهد.

گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس ابزاری کلیدی برای بررسی بازدیدها، فروش محصولات، عادات مشتریان و نحوه دسترسی کاربران به سایت شما است و از بخش‌های زیادی تشکلی شده است. خدمات ویژه گوگل آنالیتیکس برای تجارت الکترونیک، آن را به بخش اساسی تمام کسب‌و‌کارهای آتلاین بدل کرده است.

افزونه‌های زیادی هستند که خدمات ووکامرس و گوگل آنالیتیکس را با یک‌دیگر ادغام می‌کنند. با این ابزار شما می‌توانید ببینید که چه محصولات و صفحاتی بیشترین بازدید را دریافت می‌کنند و دیگر صفحات را با توجه به این اطلاعات بهینه کنید. می‌توانید کلمات کلیدی مورد نظر را استخراج کنید و تمرکز بیشتری را روی آن‌ها قرار بدهید. نرخ انتقال، تعداد فروش بر اساس نوع و دسته‌بندی کالاها، میانگین قیمت سفارشات و مواردی از این قبیل نیز اطلاعات سودمندی به شما می‌دهند.

Torob

هر هفته بیش از ۱ میلیون کاربر از ترب استفاده می‌کنند
محصولات خود را بین میلیون‌ها محصول و در کنار هزاران فروشگاه اینترنتی در معرض دید خریداران قرار دهید.

ثبت فروشگاه
نحوه ثبت نام در ترب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *