آموزش

مقایسه دیوار و شیپور؛ کدام پلتفرم برای صفحه فروشگاهی بهتر است؟

از زمان شروع به کار دیوار و شیپور و رونق بازار فروش محصولات نو و دست دوم بدون واسطه، مقایسه این دو پلتفرم یکی از داغ‌ترین بحث‌های فعالان حوزه تجارت الکترونیک بوده است. با مقایسه دیوار و شیپور در بخش خدمات مربوط به فروشگاه ها همراه ما باشید.

 دیوار و شیپور هر دو در گسترش خرید و فروش آنلاین نقش بسیار تاثیرگذاری را ایفا کرده‌اند. با کمک چنین پلتفرم‌هایی است که واسطه‌ها از معاملات حذف شده‌اند و خریداران و فروشندگان می‌توانند به صورت مستقیم با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و نسبت به معامله اقدام نمایند.

پیش‌تر به طور مفصل به معرفی بخش فروشگاهی دیوار پرداختیم. دیوار بزرگترین پلتفرم خرید و فروش محصولات دست‌دوم در ایران است که انتخاب اول بسیاری از کاربران برای اطلاع از قیمت‌ها و بهبود تجربه خرید آنلاینشان است.

اما شیپور نیز به عنوان یک تعقیب‌کننده قهار در تلاش است که سهم بزرگی از بازار را از آن خود کند و در این رقابت، خدمات و سرویس‌های جدیدی را به خریداران و فروشندگان خود ارائه دهد. همین باعث شده است که بخش فروشگاهی شیپور از امکانات جذابی برای کسب و کارها برخوردار باشد. فروش به عنوان فروشگاه در شیپور می‌تواند کانال فروش  مناسبی در کنار فروش در دیجی‌کالا و فروش در باسلام باشد.

ثبت فروشگاه در دیوار آسان‌تر است یا شیپور؟

پیش از آن که امکانات شیپور و دیوار را با یکدیگر مقایسه کنیم، باید ببینیم که کدام یک از این دو پلتفرم فرایند ثبت نام ساده‌تری دارد و شروع فروش در کدام یک از آن‌ها ساده‌تر است؟

ثبت نام در شیپور

ثبت فروشگاه در شیپور این‌گونه است که باید در پایین صفحه اصلی فروشگاه‌ها در شیپور نسبت به ثبت گروه‌بندی کسب و کارتان، محل فعالیتتان و شماره تماستان اقدام کنید. پس از ثبت فروشگاه، کارشناسان شیپور با شما تماس می‌گیرند و ادامه مراحل ثبت نام را برای شما توضیح می‌دهند.

ثبت نام در دیوار

در طرف دیگر، ثبت نام اولیه در دیوار با دریافت شماره تلفن همراه شما در صفحه رسمی دیوار فروشگاه‌ها انجام می‌شود. پس از آن تمام فرایند تایید فروشگاه به صورت آنلاین انجام می‌شود و صلاحیت شما احراز می‌شود. از این نظر می‌توان به دیوار امتیاز سادگی فرایند احراز صلاحیت را داد. فرایند تایید فروشگاه در دیوار از سرعت بالاتری برخوردار است.

مقایسه مزایای فروش در دیوار و شیپور

مقایسه شیپور و دیوار از نظر امکانات و قابلیت‌ها را می‌توان یک مقایسه عادلانه دانست. دیوار و شیپور هر دو در ابتدا با هدف تمرکز روی خرید و فروش محصولات دست دوم تاسیس شدند اما با سیاست‌های درست توانستد موفقیت خیره‌کننده‌ای کسب کنند و وارد عرصه حضور بازارگاهی و به نوعی راه‌اندازی مارکت‌پلیس هم شوند.

مزایای فروش در شیپور

به طور خلاصه اگر بخواهیم به مزایای فروش در شیپور بپردازیم می‌توانیم از موارد زیر نام ببریم:

  • داشتن صفحه فروشگاه در شیپور با آدرس URL اختصاصی؛
  • امکانات بازاریابی و معرفی کسب و کار در صفحه فروشگاه و قرار دادن لوگو؛
  • امکان قرار دادن بنر تبلیغاتی در صفحه اختصاصی فروشگاه در شیپور؛
  • قابلیت فروش به صورت آنلاین و ارسال توسط شیپور که آن را به یک مارکت‌پلیس تمام‌عیار مثل دیجیکالا تبدیل می‌کند. این قابلیت هزینه‌های اضافی برای فروش را حذف می‌کند و دردسر ارسال کالا و خدمات لجستیک از روی دوش فروشنده برداشته می‌شود.
  • نمایش نام برند و صفحه اختصاصی فروشگاه در موتورهای جستجو مثل گوگل؛
  • بخش پشتیبانی VIP شیپور که به صورت تمام‌وقت در خدمت فروشندگان است.

بیشتر بخوانید: مزایا و معایب فروش در شیپور؛ معرفی مارکت پلیس شیپور

مزایای فروش در دیوار

شیپور از نظر امکانات برای فروشگاه‌ها و مارکت‌پلیس‌ها خدمات فوق‌العاده‌ای دارد. اما دیوار نیز حرف‌هایی برای گفتن دارد. مزایای فروش در دیوار عبارت هستند از:

  • دیوار بزرگترین پلتفرم خرید و فروش محصولات نو و دست دوم است؛
  • تخفیف‌های ویژه بسته‌های آگهی و نردبان دیوار؛
  • امکان استفاده از تماس صوتی و چت در پلتفرم دیوار؛
  • آمار هفتگی فروشگاه‌ها؛
  • امکان بازاریابی و تبلیغ فروشگاهتان و قابلیت قرار دادن آدرس و مشخصات کسب و کار؛

بیشتر بخوانید: مزایا و معایب فروش در دیوار فروشگاه‌ها؛ مارکت پلیس دیوار چیست؟

مقایسه هزینه فروش در دیوار و شیپور

برای حضور در هر مارکت‌پلیس یا پلتفرم فروشگاهی، آگهی‌کننده یا فروشنده باید مبلغی را به عنوان حق کمیسیون یا هزینه ثبت تبلیغ، به آن پلتفرم پرداخت کند. دیوار و شیپور نیز از این قائده مستثنی نیستند. اما هزینه فروش در شیپور بیشتر است یا دیوار؟

هزینه فروش در شیپور

قرار دادن آگهی در شیپور رایگان است و این پلتفرم هیچ مبلغی را بابت میزبانی آگهی‌های شما دریافت نمی‌کند. اما در صورتی که از امکان خرید امن استفاده نمایید، باید حق کمیسیون 7% ارزش محصول را به شیپور پرداخت کنید. این قابلیت به کسب و کارها با محصولات کوچک و ارزان کمک می‌کند که محصولات خود را با هزینه‌ای منطقی در شیپور به فروش برسانند. به طور خلاصه، قابلیت خرید امن، امکانی است که به فروشندگان اجازه می‌دهد محصولات خود را به صورت مستقیم و آنلاین به فروش برسانند و توسط ناوگان لجستیک شیپور به مشتری ارسال کنند؛ در نهایت نیز هزینه را از شیپور دریافت می‌کنند.

هزینه فروش در دیوار

دیوار به جای دریافت کارمزد برای هر خرید و فروش، به فروشگاه‌ها بسته‌های آگهی را می‌فروشد و از این طریق درآمد دارد. تمام فروشگاه‌ها در ابتدای فعالیت خود 20 آگهی رایگان دریافت می‌کنند. پس از به اتمام رسیدن این 20 آگهی، فروشگاه‌ها می‌توانند بسته‌های آگهی و نردبان را مطابق با جدول زیر تهیه نمایند. 

شهر تهران کرج، شیراز، مشهد، اهواز تبریز، اصفهان، قم سایر شهرها
هزینه ثبت آگهی سی هزار تومان بیست‌وپنج هزار تومان بیست هزار تومان
نردبان سی هزار تومان بیست‌وپنج هزار تومان بیست هزار تومان پانزده هزار تومان
فوری هجده هزار تومان پانزده هزار تومان پانزده هزار تومان نه هزار تومان
فوری و نردبان چهل هزار تومان سی‌وپنج هزار تومان بیست‌وپنج هزار تومان بیست هزار تومان
تمدید سه هزار تومان دو هزار تومان دو هزار تومان دو هزار تومان
تمدید و نردبان سی هزار تومان بیست‌وپنج هزار تومان بیست هزار تومان

پانزده هزار تومان
لینک وبسایت

امکان پذیر نیست

(فقط خدمات)

امکان پذیر نیست

(فقط خدمات)

امکان پذیر نیست

(فقط خدمات)

امکان پذیر نیست

(فقط خدمات)

ارسال بیش از حد مجاز پانزده هزار تومان

 قابلیت نردبان، به فروشندگان کمک می‌کند که آگهی‌های قدیمی خود را دوباره به صدر لیست آگهی‌ها برگردانند تا بازدید بیشتری دریافت کنند. 

چه محصولاتی را می‌توان در دیوار و شیپور به فروش رساند؟

دیوار فروشگاه‌های خود را موظف کرده است که تنها محصولات و کالاهای نو را در صفحه فروشگاهی خود به فروش برسانند. در نتیجه فروش کالاهای در حد نو، کارکرده، استوک یا ثبت آگهی‌های خدماتی در دیوار فروشگاه‌ها ممکن نیست.

در شیپور محدودیت خاصی برای فروش محصولاتی که فروشگاه‌ها می‌خواهند وجود ندارد. اما به خاطر ماهیت بازارگاهی بخش فروشگاه‌های شیپور، امکانات چندان مناسبی برای فروش خدمات و محصولات دست دوم و کارکرده وجود ندارد. مخصوصا پروسه خرید امن که تایید آن نیاز به رضایت بی قید و شرط مشتری دارد، می‌تواند برای فروشندگان کالاهای کارکرده، مشکل ایجاد کند.

مقایسه معایب اصلی دیوار و شیپور

حالا که از مزایا و امکانات هر دو سرویس شیپور و دیوار گفتیم، نوبت آن است که بگوییم چه چیزی باعث می‌شود که فروشندگان از فروش در این مارکت‌پلیس‌ها صرف‌نظر کنند و تصمیم به راه‌اندازی سایت فروشگاه اینترنتی خود بگیرند.

بزرگترین مشکلی که فروشندگان خرد با این پلتفرم‌ها دارند، حضور افراد واسطه و دلالانی است که نسبت به تغییرات قیمتی بسیار فعال‌اند و گاهی سبب تلاطم بازار می‌شوند.

بسیاری از فروشندگان قید فروش در دیوار را به خاطر هزینه بسیار زیاد ثبت آگهی و تمدید و تکرار آن می‌زنند. مثلا فروش محصولات ارزان‌قیمت، اگر باعث ضرر فروشنده نشود، سودی هم برایش به همراه نخواهد داشت.

یکی دیگر از مشکلات پلتفرم فروشگاهی دیوار، عدم امکان فروش محصولات دست‌دوم و کارکرده است. این در حالی است که دیوار هیچ تضمینی نسبت به ارسال کالا و خدمات پس از فروش ارائه نمی‌دهد و فروشنده خود متضمن اصالت و کیفیت کالا است. این دوگانگی بسیاری از فروشندگان را نسبت به فروش در دیوار دوبه‌شک کرده است.

در طرف دیگر، شیپور ادعا می‌کند که تمام ویژگی‌های مثبت یک پلتفرم مارکت‌پلیس برای بازاریابی را دارد. اما این در حالی است که با وجود امکان تبلیغ فروشگاه و معرفی خود، نمی‌توانید سایت فروشگاه اینترنتی خود را تبلیغ کنید.

دسته‌بندی‌ها در شیپور کمی گیج‌کننده هستند. بسیاری از فروشندگان در تعیین دسته محصولات خود دچار سردرگمی هستند و مشتریان نیز به سختی می‌توانند محصولات موردنظر خود را از طریق دسته‌بندی بیابند.

همچنین باید به پروسه طولانی‌تر تایید فروشگاه در شیپور اشاره کنیم که نسبت به دیوار دردسرهای بیشتری دارد. در حالی که پروسه تایید فروشگاه در دیوار به صورت آنلاین انجام می‌شود و کارشناسان این پلتفرم، سریع‌تر نسبت به ثبت فروشگاه شما اقدام می‌کنند.

نتیجه گیری؛ فروش در دیوار بهتر است یا شیپور؟

اما با تمام این تفاصیل در نهایت انتخاب کدام پلتفرم مناسب‌تر است؟ پاسخ این است که باید با توجه به مواردی که در این مطلب گفته شد، تصمیم بگیرید که می‌خواهید از کدام سرویس استفاده کنید. مزایا و معایب دیوار و شیپور با یکدیگر تفاوت‌های بنیادین دارند و هر کدام از جنسی‌اند که مناسب گروه متفاوتی از کسب و کارها هستند.

مثلا اگر به دنبال فروش محصولات کوچک و ارزان قیمت مثل بدلیجات و اکسسوری‌های متنوع هستید، با توجه به ساز و کار آگهی در دیوار، این پلتفرم، گزینه مناسبی نیست.

از طرفی دیگر اگر در فروشگاه خود لوازم خانگی یا دیگر محصولات گران‌قیمت را به فروش می‌رسانید، پرداخت 7 درصد حق کمیسیون به شیپور چندان ایده‌آل نیست.

به همین خاطر است که این مقایسه به جای آن که برنده قطعی داشته باشد، نیاز به یک خواننده و مخاطب دقیق و نکته‌سنج دارد تا بهترین گزینه را برای کسب و کار خود انتخاب کند.

نظر شما چیست؟ در مقایسه دیوار و شیپور، برنده کدام پلتفرم خرید و فروش محصولات است؟

Torob

هر هفته بیش از ۱ میلیون کاربر از ترب استفاده می‌کنند
محصولات خود را بین میلیون‌ها محصول و در کنار هزاران فروشگاه اینترنتی در معرض دید خریداران قرار دهید.

ثبت فروشگاه
نحوه ثبت نام در ترب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *